U bent nu hier: Home / Wat / Finance

Finance

collectiefpensioenadvies pensioenadvies3De pensioenregeling is de duurste arbeidsvoorwaarde. Het loont dus de moeite om te zorgen dat elke pensioeneuro goed besteed wordt. De kosten stijgen nog steeds door de dalende rentestand en toenemende levensverwachting. Simmer adviseert u graag bij de kostenbeheersing van de pensioenregeling.

Kostenbeheersing pensioenregeling en de risico’s

Bij wijzigingen van de pensioenregeling geeft Simmer inzicht in de ontwikkeling van de pensioenkosten, gesplitst naar verschillende onderdelen en bij verschillende scenario’s. Hiermee kunt u een pensioenbudget vaststellen en worden risico’s in de huidige en alternatieve regelingen zichtbaar.

Nieuwe uitvoerder

Er komen steeds meer verschillende pensioenuitvoerders. Naast verzekeraars, ondernemings- en (verplichte) bedrijfstakpensioenfondsen, zijn er sinds enkele jaren ook premiepensioeninstellingen (PPI’s). Sinds kort zijn daar nog Algemeen Pensioenfondsen (APF-en) bijgekomen. Elk type pensioenuitvoerder heeft een eigen risicoprofiel en winstdelingssysteem. Simmer ondersteunt u bij het vinden van de meest passende pensioenuitvoerder.

Simmer kan u helpen bij het vergelijken van offertes, inclusief het in kaart brengen van de ‘kleine lettertjes’. We helpen u bij de onderhandelingen met de pensioenuitvoerder en zorgen dat de risico’s in het contract zijn afgedicht.

Neem contact op

 

Sorry, u bent vergeten uw zoekterm op te geven